Knal Relaxed
Image default
Anders

De voordelen van online therapie

Niet iedereen is even blij met het werken op afstand. Je zou denken dat werken op afstand in de geestelijke gezondheidszorg, al helemaal niet werkt. Toch is de wereld niet zo zwart-wit als je denkt. Er zijn namelijk ook veel voordelen aan het volgen van online therapie.

Die mogen natuurlijk ook wel eens aan bod komen. Het zou zonde zijn als je iets niet overweegt, doordat je het eigenlijk gewoonweg niet kent. Kom dus gerust uit jouw comfortzone, want online therapie zou ook zomaar eens de standaard kunnen worden.

EMDR met innovatie van Psylaris

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. EMDR is een veelgebruikte techniek in de therapie. Dit kun je prima online doen, met een mooie innovatieve techniek van Psylaris. Psylaris heeft namelijk software ontwikkeld, waardoor een therapeut online EMDR-sessies kan houden. Zonder irritante vertraging door bijvoorbeeld beeldbellen. Dat is natuurlijk superbelangrijk, want dat zou de sessie helemaal verstoren.

Tijd besparen en meer anoniem

Dat er bepaalde technieken gewoon op afstand kunnen worden toegepast met bijvoorbeeld software van Psylaris, is natuurlijk fijn. Maar, dan zijn we er nog niet, want wat zijn nu die voordelen dan van online therapie?

Dat is eigenlijk helemaal niet zo heel erg moeilijk om te bedenken. Het kost de cliënt geen reistijd meer. Hij, zij of hen, hoeft nergens meer naar toe. Dat legt ook meteen het andere voordeel bloot. Het is daardoor dus ook een stuk anoniemer. Dat vinden veel cliënten fijn. Bovendien is het, doordat er minder reistijd is, ook makkelijker in te passen in het dagelijks leven.

Het is net zo effectief

Er is onderzoek naar gedaan en wat blijkt? Online therapie is net zo effectief als normale therapie. Veel therapie kan prima met gebruik van beeldbellen en andere innovaties. Daarbij ervaren sommige cliënten het ook prettig dat er mail kan worden gebruikt, om een verhaal te vertellen. Er is dus eigenlijk meer keuze in uitingsvormen. Bovendien blijkt dat er, ook online, wel degelijk een goede vertrouwensband kan worden opgebouwd.

Al met al is online therapie een serieuze vorm van therapie, die het landschap van de therapie zomaar eens zou kunnen veranderen. Meer thuiswerken, het zou maar eens kunnen…

https://review-pagina.nl/