Knal Relaxed
Image default
Anders

Geanimeerde Visualisatie met Code: Hoe u uw gegevens tot leven kunt laten komen!

Datavisualisatie is het weergeven van gegevens in een visueel formaat. Het wordt ook wel DataViz genoemd. Datavisualisatie zou het verkrijgen van informatie eenvoudig moeten maken, maar slaagt daar niet altijd in. Strikt genomen moet datavisualisatie visueel aantrekkelijk zijn, de ruimte efficiënt gebruiken, accurate vergelijkingen tussen items tonen en zeer gemakkelijk te begrijpen zijn. Jammer genoeg zijn niet alle datavisualisaties aangenaam om naar te kijken of goed te vergelijken, omdat ze sterk verschillen in stijl en kwaliteit. Verschillende hulpmiddelen kunnen u helpen bij het maken van indrukwekkende grafieken en andere soorten visuals voor uw gegevens die precies dat zullen doen.

Deze gids laat u kennismaken met enkele van deze hulpmiddelen, inclusief hun sterke punten en beperkingen. Het zal u ook voorbeelden tonen van geweldige datavisualisaties.
Merk op dat de hier vermelde tools codering vereisen om je grafieken te maken, dus als je niet vertrouwd bent met codering of niet wilt coderen, is dit niet het artikel voor jou.
Als u klaar bent om te beginnen aan uw DataViz reis, laten we dan beginnen! Volg gewoon de stappen hieronder.

1) D3.js is een JavaScript-bibliotheek waarmee veelgebruikte visualisatietypes kunnen worden gemaakt, zoals lijndiagrammen, staafdiagrammen, spreidingsplots, gebiedsgrafieken en meer. Dit maakt het makkelijk voor gebruikers die niet zo ervaren zijn met het schrijven van code om een mooie DataViz te maken. D3 staat voor Data-Driven Documents, wat betekent dat gegevens worden gebruikt om het document te genereren in plaats van eenvoudige statische documenten waar elementen met de hand worden geplaatst.

2) C3.js is een andere visualisatie bibliotheek gebaseerd op d3. De verschillen tussen d3 en c3 zijn het ontbreken van animatie ingebouwd in c3, dus het kan geen vloeiende overgangen van de ene toestand naar de andere creëren, en je kunt c3.js alleen gebruiken met d3 als je gebruik wilt maken van de functies ervan. Om deze reden geven veel mensen de voorkeur aan d3.
4) NVD3 is een grafiekenbibliotheek die zich richt op het hergebruiken van bestaande HTML-elementen in plaats van het tekenen van nieuwe. Het gebruik van HTML betekent dat je de grafieken kunt stijlen met CSS, maar het betekent ook dat je wat controle verliest over het uiterlijk van de grafieken omdat ze eruit zullen zien als hun container.

5) Processing.js is een JavaScript bibliotheek gericht op het toegankelijk maken van coderen voor kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in processing. Hiermee kunnen ze snel en gemakkelijk een breed scala aan visualisaties en andere grafische inhoud maken. Het is een geweldige plek om te beginnen als je niet zeker weet hoe of waar je data visualisatie heen moet gaan, omdat de open-endedness het gemakkelijk maakt om te werken met verschillende datasets die verschillende bronnen hebben.

Artikel door Donker Media

Gerelateerde artikelen

Tijd besparen als zelfstandige

Gemakkelijk geld verdienen met een bijbaan

Prachtige posters koop je bij Desenio