Knal Relaxed
Image default
Anders

In 5 stappen naar jouw perfecte brommerhelm

Het vinden van de juiste brommerhelm is essentieel voor jouw veiligheid en comfort op de weg. Maar hoe weet je welke helm het beste bij je past? Volg deze vijf stappen om een helm te vinden die niet alleen veilig is, maar ook comfortabel zit en bij je stijl past.

Stap 1: Ken de wetgeving en veiligheidsnormen

Voordat je begint met winkelen, is het belangrijk om de wetgeving rondom brommerhelmen te begrijpen. In Nederland is het dragen van een helm op een brommer verplicht. Helmen moeten voldoen aan Europese veiligheidsnormen, aangeduid met een ECE-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de helm voldoende bescherming biedt bij een ongeval.

Stap 2: Bepaal het juiste type helm

Er zijn verschillende soorten brommerhelmen: integraalhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Integraalhelmen bieden de meeste bescherming omdat ze je hele hoofd en gezicht bedekken. Jethelmen hebben geen kinbescherming en zijn daardoor lichter en bieden meer zichtbaarheid. Systeemhelmen zijn een combinatie van beide en hebben een opklapbaar kinstuk. Bedenk wat voor type rijder je bent en welk type helm het beste bij jouw behoeften past.

Stap 3: Meet je hoofdomvang

Een goed passende helm is cruciaal. Een te grote helm kan bij een ongeluk afvallen of draaien, terwijl een te kleine helm oncomfortabel kan zijn en zelfs hoofdpijn kan veroorzaken. Meet je hoofdomvang op het breedste punt (net boven je oren en wenkbrauwen) met een meetlint. De maat in centimeters komt overeen met de helmmaat.

Stap 4: Let op comfort en extra functies

Naast veiligheid is comfort ook belangrijk. Een helm moet goed ventileren om oververhitting te voorkomen en moet comfortabele voering hebben. Ook kunnen extra functies zoals een zonnevizier of een anti-condens vizier je rijervaring verbeteren. Bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn en houd hier rekening mee bij je keuze.

Stap 5: Koop bij een gespecialiseerde winkel

Voor een uitgebreide keuze en professioneel advies kun je het beste terecht bij een gespecialiseerde winkel. Bij k-parts.nl vind je een breed assortiment aan brommerhelmen die voldoen aan alle veiligheidseisen. Hier kun je de verschillende modellen en merken vergelijken en de helm vinden die perfect bij je past. Koop nu je brommerhelm bij k-parts.nl en ga veilig de weg op!

https://www.k-parts.nl/