Knal Relaxed
Image default
Anders

Tips voor een geslaagde vakantie

Tips voor een geslaagde vakantie

 

Wanneer we op vakantie gaan, dan zijn we voor aanvang toch vaak een heel klein beetje gestrest. Ondanks het feit dat we weten dat we alles hebben gepakt, blijft er toch altijd een stukje onzekerheid of je wel daadwerkelijk alles in je koffer en ook tas hebt gedaan. Nu is het niet zo lastig om je tas een laatste keer te controleren, maar je koffer iedere keer open doen en doorspitten om te kijken of je favoriete fantasie bikini er wel in zit, daar word je natuurlijk niet heel erg vrolijk van. Toch zijn er een aantal tips die je kunnen helpen met het gestructureerd voorbereiden van je vakantie. Daarnaast hebben we ook nog een aantal aanvullende tips die ervoor zorgen dat je ook op de plaats van bestemming volledig van je vakantie kunt genieten, zonder dat jij je ergens zorgen over hoeft te maken.

 

Maak een checklist

 

Deze tips blijft één van de beste tips die er bestaat voor allerlei verschillende soorten zaken. Het maakt dan niet uit of je nu op vakantie gaat, een dagje weg of zelfs bezig gaat met een verhuizing. Een checklist brengt rust in je hoofd. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Zorg er wel voor, dat wanneer je begint met je checklist, dit ook ruim voor de tijd doet. Anders krijg je straks de twijfel of alles er wel op staat. Bij voorkeur is het verstandig om zo’n 2 weken voor vertrek te beginnen met het opstellen van een checklist. Heb je deze klaar, dan kun je de komende week nog dingetjes toevoegen. Zorg er dan voor dat je uiterlijk een week voor de tijd je definitieve lijst klaar hebt, zodat je hem ook daadwerkelijk kunt gaan afvinken. Uiteraard kunnen er gaandeweg nog wat zaken bijkomen, dat is natuurlijk helemaal niet erg. Besluit je op het laatst dat die ene sport of zwangerschaps bh toch mee moet, dan kan dat natuurlijk gewoon.

 

Verdeel de taken

 

Je hebt er niets aan dat je met z’n allen de koffer in gaat pakken. Het is dus raadzaam over verschillende taken te verdelen. Vaak wil je je huis namelijk fris en schoon achterlaten. De perfecte manier dus om iemand van het gezin te instrueren even de stofzuiger en dweil door het huis te halen. Blijkt dat er nog wat broodjes en beleg moet komen voor de heenreis, dan kan iemand ander deze taak voor z’n rekening nemen. Zo kun jij, zonder dat je wordt lastig gevallen in alle rust de koffers inpakken. Zo kun je beginnen met je strings, bh’s met cupmaat h en vervolgens de rest. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.