Knal Relaxed
Image default
Anders

Vape of sigaret?

We weten ondertussen allemaal natuurlijk dat roken eigenlijk niet goed voor je is. Toch is de laatste jaren roken nog populairder geworden dan ooit onder jongeren. Vooral door de introductie van de vape. Een vape wordt ook wel een elektronische sigaret genoemd. Bij een vape wordt vloeistof verhit en omgezet in damp. Zo ademt de gebruiker geen rook in, maar alleen de damp die van de vape af komt. E-sigaretten komen met en zonder nicotine. Ben je momenteel aan het roken en denk je er over om over te stappen naar een vape? Lees dan de onderstaande redenen waarom je beter kan overstappen.

Goedkoper

Over het algemeen is een vape een stuk goedkoper dan wanneer je rookt. Een vape zelf is natuurlijk wat duurder in de aanschaf, maar je geeft op de langer termijn veel minder uit dan wanneer je dagelijks een pakje peuken van tenminste zeven euro zeventig aanschaft.

Gezonder

Een e-sigaret met en zonder nicotine zijn beide natuurlijk een stuk minder schadelijk dan een gewone sigaret. Bij een gewone sigaret adem je veel meer schadelijke stoffen binnen dan wanneer je een e-sigaret gebruikt.

Stoppen met roken

Een e-sigaret laat uit onderzoek ook zien dat het een goed instapmiddel is voor mensen die echt willen stoppen met roken. Vooral de e-sigaretten waar geen nicotine in zit kan gebruikt worden voor mensen die willen stoppen met roken maar toch het idee van niet meer roken moeilijk vinden om los te laten. Met een e-sigaret kun je nog de gewoonte vast blijven houden zonder dat er zoveel schadelijke stoffen bij je vrijkomen.

Gezondheid

Je denkt misschien nu dat een vape bestellen de perfecte oplossing voor jouw rookverslaving is, maar dat is helaas niet helemaal waar. Wanneer je bijvoorbeeld momenteel nog niet rookt is het nog steeds veel beter voor je om gewoon niet te beginnen met het roken van e-sigaretten. E-sigaretten zijn relatief nieuw. We weten dus niet wat de lange termijn gevolgen zijn voor mensen die dit veel roken. Ook is en blijft nicotine gewoon een giftige stof, dus het zal altijd beter zijn voor jouw gezondheid om niet te beginnen!