Knal Relaxed
Image default
Reizen

Hoe zorg je dat je een relaxte vakantie tegemoet gaat?

Nog even en dan is het weer zover: de zomervakantie! Na maanden druilerig weer is het een verademing om eindelijk weer eens lange dagen in de zon door te kunnen brengen. Dit is ook het moment om alvast na te gaan denken over je vakantie. Weet je al waar je dit jaar de zomer gaat doorbrengen? Wat je plannen ook zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt in het bijzonder voor je reisverzekering. Veel mensen onderschatten het belang van een goede reisverzekering en dat kan hen duur komen te staan. Vandaar dat we je laten zien hoe je een knalrelaxte vakantie kunt beleven wanneer je een reispolis hebt.

Het nut van een reisverzekering kun je bijna niet overschatten

Soms denken mensen dat wanneer een verzekering echt zo belangrijk is, hij wel verplicht zou worden. Dat klinkt logisch, maar het is helaas niet juist. Iedereen is namelijk vrij om te kiezen wat hij of zij zelf wil wanneer het gaat over privézaken. Een reisverzekering is weliswaar niet verplicht, maar hij is wel zeer de moeite waard. Met een verzekering achter de hand heb je namelijk een vangnet voor situaties die net even anders lopen dan je had gehoopt. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden tijdens je reis en naar het ziekenhuis moeten. In het buitenland heb je niet altijd voldoende aan je eigen ziektekostenverzekering. Heb je bijvoorbeeld een reisverzekering Univé afgesloten, dan hoef je je om de bijkomende kosten geen zorgen te maken. Je verzekeraar zorgt namelijk dat deze allemaal betaald worden en dat kan je veel geld schelen want de kosten kunnen razendsnel oplopen. Dit wil je niet.

Een verzekering kiezen die past bij jouw manier van reizen

Mensen zijn allemaal verschillend en dat geldt ook voor de manier waarop ze reizen. De een vindt het heerlijk om wekenlang door Europa te trekken, terwijl de ander een droomvakantie beleeft aan de rand van het zwembad. Met zulke verschillende manieren van vakantie vieren, is het goed om te weten dat er ook meerdere opties zijn om je te verzekeren. Ga je slechts een keer per jaar op vakantie? Dan is het verstandig om een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met dit pakket kun je je vakantie verzekeren en betaal je enkel wat je ook daadwerkelijk gebruikt.

Ga je regelmatig op pad en wil je geen omkijken hebben naar je verzekering? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Univé doorlopendereisverzekering. Deze polis sluit je een keer per jaar af en daarna kun je je koffers pakken wanneer je maar wilt. Ga je echter naar een ver oord of plan je een vakantie met extra risico’s zoals een wintersport? Check dan of je ook aanvullende opties nodig hebt.

Met aanvullende opties maak je je verzekering geheel op maat

Een goede verzekering is geheel op jouw wensen afgestemd. Zorg er daarom voor dat je even naar de aanvullende opties kijkt. Wil je bijvoorbeeld extra lang aaneengesloten op reis kunnen? Verleng je reisperiode dan tot maximaal een half jaar. Reis je met veel dure bagage? Dan kun je een extra polis nemen, zodat je spullen volledig gedekt zijn. We raden je ook aan om ieder jaar even te kijken of je verzekering nog biedt wat je nodig hebt. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je dit aanpassen. Zo voorkom je dat je meer geld betaalt dan nodig is. Het is namelijk niet nodig om je voor iets te verzekeren dat je nooit gaat gebruiken.