Knal Relaxed
Image default
Anders

De 2 beste keukenmachines

Het testen van keukenmachines

Wij hebben keukenmachines getest van diverse populaire merken en uit onze resultaten is gebleken dat u niet veel geld hoeft uit te geven voor een fantastische machine – sommige betaalbare modellen zijn zelfs effectiever dan modellen die tien keer zo duur zijn. Onze onafhankelijke testresultaten helpen u om er zeker van te zijn dat het model dat u koopt ook echt aan de verwachtingen voldoet. Onze reviews geven antwoord op de meest cruciale vragen over keukenmachines: Hoe goed hakt, snijdt en raspt de keukenmachine? Hoe goed mengt en kneedt hij? Hoe goed mengt hij? Maakt de keukenmachine veel lawaai? Hoe gemakkelijk is hij in te stellen en schoon te maken? Moet ik hem kopen?

We testen elke keukenmachine met noten, uien en bladpeterselie om te zien hoe goed ze verschillende soorten voedsel kunnen hakken. Een goede keukenmachine hakt elk ingrediënt – hard of zacht – consequent in fijne, gelijkmatige stukjes. We snijden verschillende soorten voedsel in plakjes, van zacht tot stevig, om te zien hoe elke keukenmachine het doet en hoe lang het duurt. De plakjes worden beoordeeld op gelijkmatigheid en uniformiteit, en er wordt met name gelet op hoeveel voedsel niet in plakjes is gesneden, hoeveel plakjes heel zijn, en hoeveel stukjes gebroken zijn of grote stukken missen.

Hoe goed mengt en kneedt de keukenmachine?

We maken cakebeslag in elke keukenmachine om te testen hoe goed hij kan mixen. We meten hoe lang het duurt om te mixen en beoordelen hoe gelijkmatig het eindresultaat gemengd is. We tellen ook het aantal keren dat de machine moet worden gestopt om ongemengde ingrediënten van de zijkanten bij te schrapen. Wij controleren ook hoe het volume van het beslag na het bakken toeneemt, omdat dit aangeeft hoe goed het beslag aanvankelijk was gemengd. Keukenmachines, zoals de Kenwood keukenmachine,  kunnen het harde werk van het kneden wegnemen – als ze goed zijn wel te verstaan. Een goed gekneed deeg zal goed rijzen Daarom wordt de tijd gemeten die nodig is om het deeg te kneden en te laten rijzen, wordt de volumetoename gemeten en wordt nagegaan hoe gelijkmatig het deeg is gemengd. Vervolgens wordt het deeg gebakken om na te gaan of het goed genoeg gekneed is om goed te rijzen. Ten slotte controleren we de consistentie van het gebakken brood om te zien of er grote luchtgaten zijn.

Hoe goed mengt de keukenmachine?

Als de keukenmachine een hulpstuk voor een blender heeft – of het nu een kan of een staafmixer is – testen we dat uit. We kijken hoe snel voedsel kan worden gepureerd en hoe goed het wordt gemengd. We zoeken naar een fijn en gelijkmatig mengsel, zodat uw smoothies en soepen smakelijk zijn en geen klontjes bevatten.

Maakt de keukenmachine veel lawaai?

Als u een keukenmachine in een winkel bekijkt, weet u niet of hij uw keukentaken rustig kan uitvoeren of dat hij herrie maakt. We houden rekening met het motorgeluid, het geluid van eventuele trillingen terwijl de keukenmachine aan het werk is en het eventuele gerammel van hulpstukken.

Hoe gemakkelijk is de keukenmachine te installeren en schoon te maken?

Sommige keukenmachines worden geleverd met een verwarrende reeks hulpstukken of kommen die moeilijk te monteren en te verwisselen zijn, of die onnodig moeilijk schoon te krijgen zijn. 

keukenmachine