Knal Relaxed
Image default
Anders

Hoe slimme verlichting jouw leven kan veranderen

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen op de energierekening en tegelijkertijd betere verlichting in je huis te krijgen – dan moet je overwegen om te investeren in slimme verlichting. Slimme verlichting is een type verlichting dat kan worden bediend via een app op de smartphone of een tablet. Je kunt de app gebruiken om de verlichting aan en uit te zetten, te dimmen, de kleur van het licht te veranderen en zelfs timers in te stellen. Hier lees je hoe slimme verlichting jouw leven kan veranderen.

Besparen op energie met slimme verlichting

Een van de beste dingen aan slimme verlichting is dat het je kan helpen besparen op de energierekening. Met traditionele verlichting moet je de lichten de hele tijd laten branden of volledig uitschakelen. Een middenweg is er niet. Dit verspilt veel energie en dus ook geld. Met slimme verlichting kun je echter timers instellen zodat de verlichting uitgaat wanneer je niet thuis bent of wanneer iedereen de kamer heeft verlaten. Je kunt ook dimmer instellingen gebruiken om nog meer energie te besparen. Slimme LED’s verbruiken tot 80% minder elektriciteit dan standaard gloeilampen – dat betekent elke maand een flinke besparing op de energierekening!

Betere kwaliteit en extra mogelijkheden met slimme verlichting

Een ander groot voordeel van slimme verlichting is dat het licht van betere kwaliteit is dan dat van traditionele gloeilampen. Slimme lampen produceren een veel helderder licht dan gloeilampen of CFL-lampen. Dit betekent dat je in jouw huis betere lichtkwaliteit hebt. Maar er is meer. Met slimme verlichting heb je tegenwoordig ook de keuze om een lichtkleur te kiezen uit de RGB schaal. Zo kun je een ruimte volledig voorzien van een unieke kleur die perfect past bij de sfeer van de ruimte.

Extra gemak met slimme verlichting

Een ander groot voordeel van slimme verlichting is het extra gemak dat het biedt. Bij traditionele verlichting moet je fysiek opstaan om de verlichting aan of uit te doen. Met slimme verlichting kun je jouw verlichting echter bedienen vanaf een smartphone of een ander mobiel apparaat. Dit betekent dat je de verlichting aan kunt doen voordat je thuiskomt, zodat je huis mooi en helder is als je aankomt. Bij sommige slimme verlichtingssystemen kun je ook stembediening gebruiken om de verlichting aan of uit te doen zonder ook maar een vinger uit te hoeven steken!