Knal Relaxed
Image default
Anders

Hoe verduurzaam ik mijn woning?

Het leven in Nederland is momenteel nu niet bepaald goedkoop te noemen. Op het moment dat je dan een duurzamere woning hebt, zul je direct merken dat je daardoor lagere energiekosten krijgt. Natuurlijk moet je daar wel in investeren. Dat betekent dat je in het begint een -groot- bedrag kwijt bent, wat zich naderhand terug zal betalen. Momenteel zijn er veel verschillende vormen waarop je kunt verduurzamen. In dit artikel worden ze allemaal uitgebreid behandeld.

Warmtepomp

Naast dat dit een duurzame oplossing is voor je woning is het ook nog eens beter voor het klimaat. Zo heeft een warmtepomp geen gas nodig – hierdoor betaal je dus ook minder voor de gasrekening. Daarnaast kan het ook dienen als koeling. Ook heeft het lage onderhoudskosten én misschien wel het grootste pluspunt: er zijn subsidie mogelijkheden. Dat betekent dat het rijk, provincie of de gemeente een percentage van de kosten voor zich neemt. Bij het aanschaffen van een warmtepomp zal dat ongeveer liggen rond de 25%. Hierdoor kun je ook met een kleinere portemonnee sneller verduurzamen.

Isoleren

Er zijn naast de warmtepomp nog veel meer opties. Het -beter- isoleren van je woning is daar één van. Natuurlijk is isoleren wel een breed begrip. Hierbij moet je denken aan sluiten van naden en kieren, folie plakken achter de radiatoren, isolerende gordijnen ophangen en folie plakken op de ramen. Het sluiten van naden en kieren is de makkelijkste en efficiëntste optie. Zo kun je bijvoorbeeld de brievenbusgleuf dicht maken door middel van een borstel en alle ramen en deuren afwerken met tochtstrippen. Let daarbij wel op dat er nog steeds voldoende frissenlucht de woning binnen komt. Je moet jezelf niet volledig afsluiten. Ook folie plakken achter de radiatoren is simpel gedaan. De folie zal ervoor zorgen dat de warmte niet in de muren gaat zitten, het wordt terug gereflecteerd in de ruimte. Hierdoor werkt de verwarming op dezelfde stand, maar zul je het vele male warmer krijgen.

Zonnepanelen

Bij het opwekken van zonnestroom komt geen enkele milieuvervuilende stof vrij. Dat is natuurlijk het grootste voordeel ervan. Daarnaast ben je altijd voorzien van stroom, aangezien de zon natuurlijk altijd schijnt. (Ook lichtstralen zijn voldoende om energie mee op te wekken). Wel is de aanschaf prijs van zonnepanelen Amsterdam aan de prijzige kant. Zo kun je niet direct de opgewekte energie omzetten in de stroom voor je woning, daar heb je onder andere een vervormer voor nodig!

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-offerte/