Knal Relaxed
Image default
Anders

Tips om holistisch te leven

Heb je soms het gevoel dat je leven even helemaal op zijn kop staat? Je bent niet alleen. Veel mensen proberen zo te leven dat het voor iedereen goed is. Omdat het rekening houdt met de geest, het lichaam en de ziel. Hoewel er niet één juiste manier is om op een holistische manier te leven, zijn er veel kleine dingen die je kunt doen om je te helpen daar te komen. Een van de beste manieren om een ​​holistisch leven te leiden, is door te luisteren naar een Holistisch leven podcast die is gemaakt door mensen die daadwerkelijk een holistisch leven leiden.

Vind reden om te leven

Ontdek waarom je een holistische levensstijl wilt leiden voordat je iets anders doet. Je rookt en drinkt bijvoorbeeld veel sinds een dag die je je niet meer kunt herinneren. Simpel gezegd: lang geleden. En nu wil je veranderen en gezond zijn, dus wil je een holistische levensstijl leiden. Dit zal je helpen erachter te komen wat je vervolgens moet doen en je op de been houden. Als je je doel kent, is het makkelijker om in de goede richting te blijven gaan. Onthoud dat de verandering naar een meer holistische manier van leven een proces is, geen doel. Soms wil je opgeven, maar als je jezelf herinnert waarom je het doet, kun je doorgaan.

Leef in het heden

Je kunt je concentreren op je gezondheid en welzijn wanneer je in het heden leeft. Je kunt ook genieten van het heden en dankbaar zijn voor wat er om je heen is. Je denkt niet aan het verleden of maakt je geen zorgen over wat er in de toekomst zal gebeuren. Je werkt bijvoorbeeld veel om geld te sparen voor de toekomst, maar je bent al 10 jaar niet op vakantie geweest! Als je je geld niet uitgeeft, wat heeft het dan voor zin? Juist? Je leeft gewoon in de toekomst en niet in het nu. Veel plezier! Probeer diep in te ademen en te gaan zitten. Denk niet meer aan andere mensen. Zorg goed voor jezelf.

Gezond eten 

Het eten van gezond voedsel is een van de beste manieren om een ​​holistische levensstijl te leiden. Het is gemakkelijker om op het goede spoor te blijven en goede veranderingen in je leven aan te brengen als je gezond voedsel eet. Eet volkorenbrood in plaats van witbrood of andere geraffineerde koolhydraten. Goed eten is niet altijd gemakkelijk, maar op de lange termijn is het de moeite waard. Je kunt veel gezond voedsel eten als je de tijd neemt om wat onderzoek te doen en een plan te bedenken dat voor jou werkt.