Knal Relaxed
Image default
Anders

Je woning verduurzamen

Duurzaamheid is gelukkig erg populair tegenwoordig en je woning verduurzamen brengt niet alleen voordelen voor de wereld maar ook voor je portemonnee. Gelukkig wordt het ook interessant gemaakt om te investeren in het verduurzamen van je woning. Zo bestaat er tegenwoordig een energie bespaarlening. Dit is een lening voor woning eigenaren. Ze kunnen het geld lenen om hun huis mee te verduurzamen. Maar wat ga je dan doen?

Isolatie

Het allerbelangrijkste is isolatie. Als je geen goed geïsoleerd huis hebt vliegt alle warme en koele lucht zo weer naar buiten en stook je het dus voor niet warm, hierdoor verbruik je meer en produceer je meer uitstoot etc. Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren:

–          (spouw)muur isolatie Door de muren en binnenmuren te isoleren kun je de warmte in de ruimte houden en belangrijker nog in het huis. Je kunt de buitenmuren isoleren, door isolatie onder een nieuwe voorgevel te plaatsen of via de binnenkant, maar dan verlies je wat ruimte. Je kunt ook de spouwmuren isoleren.

–          Dakisolatie Dak isolatie is ontzettend belangrijk want de warmte stijgt namelijk omhoog en kan via je dak het huis uit gaan. Je kunt het dak isoleren door isolatie materiaal onder de dakpannen te leggen, door isolatie materiaal aan de binnenzijde van het dak te bevestigen of door de zoldervloer goed te isoleren.

–          HR glas Hoog Rendement glas is extra isolerend glas. Oude glazen laten vaak nog veel warmte en koelte door, HR glas is het duurzaamste glas dat je op dit moment kunt krijgen.

Zonnepanelen

Een andere manier om te verduurzamen zijn doormiddel van zonnepanelen. Zonnepanelen betalen zich in zo’n 5 jaar terug en zijn een erg interessante investering voor iedere woning eigenaar. Door zonnepanelen aan te schaffen kan je ook overschakelen naar elektrische apparaten, hierdoor kun je jouw eigen energie opwekken en niet meer afhankelijk zijn van het net. Je kunt zelfs nog geld verdienen door minder stroom te verbruiken dan dat je opwekt.

 

https://www.isolatie-info.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen van online therapie

Stukadoor Berkel en Rodenrijs stuct uw muren naar tevredenheid

Waaruit bestaan de kosten voor een evenement?