Knal Relaxed
Image default
Anders

Relaxed sporten? Kies een manier van bewegen die bij jou past!

Sporten is natuurlijk supergezond voor je maar veel van ons hebben moeite om regelmatig te sporten en om dit vol te houden. Het valt natuurlijk ook niet mee om naast alle andere verantwoordelijkheden in je drukke leven, ook nog eens één of meerdere momenten in te plannen om naar de sportschool te gaan of om op het sportveld te gaan staan. Toch is het belangrijk dat je voldoende beweegt. En aangezien veel mensen in hun werk of dagelijks leven maar weinig beleven is sporten nog belangrijker geworden in de afgelopen jaren.

Maar dan is het wel belangrijk dat je een sport vindt die je zo lang mogelijk vol kunt houden. Sporten moet niet als een verplichting voelen maar kan juist ook heel relaxend werken. Hoe bepaal je dat dan?

Wat vind je in het dagelijks leven leuk om te doen?

Om een manier van sporten te vinden die bij je past is het goed om te kijken naar de dingen die je in het dagelijks leven leuk vindt om te doen. Ga je graag stappen en nieuwe dingen ontdekken? Misschien vind je het dan ook leuk om een sport of andere manier van bewegen te doen waarbij je met verschillende omgevingen in aanraking komt. Hardlopen of fietsen bijvoorbeeld. Of ben je juist een sociaal dier en vind je het prettig om met nieuwe mensen in aanraking te komen? Dan is een teamsport misschien iets voor jou! Ben je juist graag zelf bezig en kies je liever je eigen tijd? Dan is fitness ideaal. En ben je heel competitief aangelegd, dan kun je een sport waarbij je in een competitie om de sportprijzen kunt strijden misschien wel waarderen.

Bewegen om te relaxen

In het begin van dit artikel staat dat het belangrijk is dat je voldoende beweegt. Dat betekent niet per definitie dat je dus ook veel moet sporten. Veel bewegen verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en biedt je de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken. Zo kun je mentaal lekker ontspannen terwijl je fysiek aan je gezondheid werkt! Dat is nog eens verantwoord relaxen.