Knal Relaxed
Image default
Eten

Meer weten over soa en de 25 verschillende soorten ervan

Er zijn in totaal 25 verschillende soorten SOA’s opgesomd en gegroepeerd onder SOA. Het is hun aard om gemakkelijk geslachtsgemeenschapelijkeueel overdraagbaar te zijn. Afgezien van geslachtsgemeenschapelijkeuele overdracht, wanneer de wond open is, kunnen deze ziekten ook worden overgedragen door uitwisseling van lichaamsvloeistoffen en infectie. Omdat SOA zoveel soorten heeft, heeft een besmette persoon in de meeste gevallen moeite om te bepalen welk type SOA hem treft.

Van de 25 soa’s worden er zes als de meest voorkomende beschouwd. De zes meest voorkomende soa’s zijn aids, syfilis, herpes, chlamydia, gonorroe en genitale wratten. Van de zes soa’s zou Chlamydia bovenaan staan ​​als de meest voorkomende. Elk jaar zijn er drie miljoen gedetecteerde gevallen van Chlamydia en het blijft van tijd tot tijd toenemen. In de vroege stadia van Chlamydia kan het worden behandeld met antibiotica. Maar als Chlamydia niet onmiddellijk kan worden behandeld, kan het bekkenontsteking veroorzaken, waarvan wordt aangenomen dat het de oorzaak is van onvruchtbaarheid.

Een persoon met SOA zal last hebben van genitale pijn, jeuk en zweren als de vroege symptomen van de SOA. Mannen met SOA’s zullen symptomen tegenkomen zoals pijn tijdens het plassen, testiculaire pijn en zwelling en penisafscheiding.

De meeste soa’s kunnen worden genezen. Maar men moet niet vergeten dat SOA’s de reden kunnen zijn voor problemen en handicaps in iemands leven. SOA kan problemen veroorzaken die het leven zuur kunnen maken. SOA’s zoals gonorroe, chlamydia en syfilis kunnen PID of de zogenaamde Pelvic Inflammatory Disease veroorzaken. Deze ziekte kan iemands langdurig en ernstig probleem zijn. Het kan onvruchtbaarheid en bekkenpijn veroorzaken. Er is ook een soort SOA die de oorzaak kan zijn van genitale wratten en de oorzaak kan zijn van baarmoederhalskanker. Deze ziekte wordt het humaan papillomavirus of HPV genoemd. Het kan altijd zijn dat je twijfelt. Je kunt dan een SOA test kopen in de winkel om te controleren of je een SOA met je draagt.

 

Chlamydia, syfilis en gonorroe kunnen worden behandeld. Voordat iemand voor een behandeling ondergaat, moet hij eerst een soa-test doen om zijn vermoeden van een soa-infectie te bevestigen. Degenen die een test willen ondergaan, moeten altijd onthouden dat alle SOA-tests niet 100% nauwkeurig zijn. Wanneer je het gevoel hebt besmet te zijn of soa-symptomen hebt, ga dan direct naar een soa-kliniek en vraag om een ​​soa-test.

Het is een triest feit dat hepatitis B, HIV en het humaan papillomavirus het soort SOA’s zijn dat niet kan worden genezen, maar dat deze wel kunnen worden behandeld en beheerd. Een SOA-test doen is het beste wat een persoon kan doen als er sprake is van voortplantingssysteem en genitale onregelmatigheden. De eerste stap is om naar de dokter of een soa-kliniek te gaan en een bloedafname te laten doen. Zoek na de test en u ontdekt dat u een SOA-drager bent, onmiddellijk een medische behandeling. Vroege opsporing van SOA is erg belangrijk, zodat een geïnfecteerde persoon een passende behandeling kan krijgen