Knal Relaxed
Image default
Anders

Welk beroep past bij jou?

Sommige mensen weten meteen welk beroep ze willen, later als ze groter zijn. Toch lijkt het wel steeds lastiger om te weten wat je nu eigenlijk wil. Ben jij ook aan het twijfelen over welk beroep nu bij jou past? Check hier dan de mogelijkheden om te ontdekken wat bij jou past.

Doe een beroepskeuzetest

Er zijn online ontzettend veel beroepskeuzetesten. Kies daar een paar van uit en kijk naar wat voor jouw gevoel wel klopt. Soms weet je zelfs na een beroepskeuzetest niet of het wel echt bij jou past. Voor het goed invullen van een beroepskeuze test, heb je eigenlijk ook wel wat zelfkennis nodig. Zeker als je jong bent, weet je dat soms nog helemaal niet zo goed. Daarnaast is het zo dat veel mensen al gaan sturen in het beantwoorden van de vragen om het gewenste of verwachte beroep als uitkomst krijgen. Soms gebeurt dit onbewust. Toch kan een beroepskeuzetest voor sommige mensen zeker wel inzicht geven. Dus het is wel goed om eens een keer een paar beroepskeuze testen te doen.

Luister naar jouw gevoel

Als je je gevoel volgt, ervaar je ook wat jou blij maakt. Door dit te volgen, komt jouw beroep vanzelf wel op jouw pad. Dit wil niet zeggen dat je achteroverleunt, het zegt dat je jouw glimlach volgt. Dat betekent ook dat je niet iets volgt omdat het hoort, maar omdat het goed voelt.

Uitsluiten of juist niet: aanvragen vog

Soms kun je bepaalde beroepen uitsluiten, omdat je daar niet (meer) aan kunt voldoen. Stel je hebt bijvoorbeeld bij het aanvragen van een vog te horen gekregen dat je dit niet krijgt vanwege een bepaald strafblad. Dan kan het zijn dat je het beroep van bijvoorbeeld verpleegkundige niet meer mag uitvoeren. Toch moet je niet te snel denken dat het aanvragen van een vog geen zin meer heeft. Soms kan iemand een aantal jaar later na het aanvragen van een vog zonder succes, wel succesvol een vog krijgen.

Ook bij bijvoorbeeld bepaalde lichamelijke beperkingen hoeft dit niet direct te betekenen dat je niet meer kunt sporten. Eigenlijk is het de kunst om toch te blijven kijken, naar wat wel kan.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen