Knal Relaxed
Image default
Buitenshuis

Zo organiseer je het leukste vriendenweekend in 8 stappen

Een vriendenweekend óf vakantie is een geweldige manier om samen met je beste vrienden de leukste herinneringen maken. Het plannen van zo’n weekend met een groep vergt alleen wel wat voorbereiding en organisatie. Zit jij in de organisatie van het vriendenweekend? Hou je dan aan de volgende stappen.

Stap 1: Kies een datum
De eerste en misschien wel de lastigste stap is het kiezen van een datum voor het vriendenweekend. Vind een weekend waarin iedereen beschikbaar is en zorg dat iedereen deze datum vrij houdt. Het is natuurlijk wel zo leuk als de hele vriendengroep mee kan, misschien moet je dus best ver vooruit plannen.

Stap 2: Bepaal het budget
Natuurlijk heeft niet iedereen binnen je vriendengroep evenveel te besteden. Daarom is het van groot belang om vooraf een budget af te spreken dat voor iedereen betaalbaar is. Binnen dit budget moet rekening gehouden worden met de accommodatie, het eten en drinken, activiteiten en eventueel vervoer.

Stap 3: Kies een bestemming
Bepaal met zijn allen wat voor soort vakantie jullie willen en wat voor activiteiten jullie leuk zouden vinden om te gaan doen. Willen jullie het avontuur op gaan zoeken in de natuur of willen jullie juist gaan ontspannen, stappen of shoppen? Aan de hand van de activiteiten die jullie zouden willen gaan doen kunnen jullie een bestemming gaan kiezen.

Stap 4: Zoek een accommodatie
Nu jullie een datum, budget en bestemming hebben bepaald kunnen jullie opzoek gaan naar een passende accommodatie. Gaan jullie voor een hotel, huisje, villa of gaan jullie kamperen? Zorg er in ieder geval voor dat het ruim genoeg is voor iedereen en iedereen zich er comfortabel bij voelt.

Stap 5: Regel het juiste vervoer
Natuurlijk is het ook belangrijk om het juiste vervoer te regelen. Afhankelijk van de bestemming kunnen jullie kiezen voor eigen vervoer, het huren van luxe taxibusjes of gaan jullie met het vliegtuig? Blijven jullie binnen de Benelux? Dan is het misschien ook wel leuk om het weekend te beginnen of te sluiten met een partybus! Waar jullie ook voor kiezen, zorg dat het vervoer efficiënt is en dat ook dit binnen ieders budget valt.

Stap 6: Kies leuke activiteiten
Zoek op internet welke activiteiten in de omgeving te doen zijn. Overleg vervolgens wat iedereen leuk vindt. Maak en planning en zorg dat er ook nog genoeg tijd over blijft voor ontspanning en/of spontane ideeën.

Stap 7: Maak een paklijst
Niets is zo vervelend als dingen vergeten tijdens een weekendje weg. Zorg dus dat het voor iedereen duidelijk is wat ze mee moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kleding voor de verschillende activiteiten en eventuele specifieke items die nodig zijn op jullie bestemming. 

Stap 8: Vergeet niet te genieten
Als al het bovenstaande eenmaal geregeld is kan het genieten gaan beginnen! Geniet van elkaars gezelschap en maak onvergetelijke herinneringen!