Knal Relaxed
Image default
Huisdieren

Het lekkerste hondenmandje voor jouw beste vriend

Na een dag van spelen, geaaid worden en wandelen heeft iedere hond de behoefte om zich even terug te trekken op zijn/haar eigen plekje, de hondenmand.

Merk jij dat je hond nadat je gewandeld of een ritje in de fietskar hebt gemaakt onrustig is? Dan is het tijd om eens te kijken naar de aanschaf van een goede hondenmand.

Hondenmand rechthoek

Is je hond al wat ouder dan kan een rechthoekige hondenmand de perfecte keuze zijn. Bij het ouder worden komen vaak kwaaltjes mee, zoals artrose in de heupen of andere pijnlijke gewrichtskwaaltjes. De hondenmanden die rechthoekig zijn hebben vaak een lage instap. Dit maakt het voor jouw hond makkelijker en minder pijnlijk om de mand in en uit te gaan.

Ligt jouw hond graag in verschillende posities? Ook dan is het aan te raden om een hondenmand met een rechthoekige vorm te kopen. Je hond kan zich naar hartenlust bewegen en omdraaien, maar heeft dan toch een goede nachtrust.

Hondenmand rond

De hondenmand met de ronde vorm heeft vaak kleinere afmetingen en zijn vaak voorzien van een opstaande rand. Als jouw hond het liefst een nestje maakt voor zichzelf en opgekruld lig dan maak jij jouw hond met een ronde hondenmand het gelukkigst.

Hondenmand ovaal

Een hondenmand met een ovale vorm heeft meerdere voordelen. Deze hebben een lagere instap, wat deze manden ook geschikt maakt voor honden op leeftijd. Ook kan er in een ovale hondenmand een heerlijk nestje worden gebouwd.

Tip

Natuurlijk moet je er de ruimte voor hebben, niet elke hondenmand is even groot. Ben je er niet zeker van dat je de juiste hondenmand grootte uitkiest? Meet van tevoren je hond even op. Zo weet je zeker dat jouw hond zich veilig en vertrouwd voelt op zijn eigen plekje en dat jij niet onnodig veel ruimte kwijt bent in de kamer.

https://sloffen24.nl/