Knal Relaxed
Image default
Anders

Beste zwangerschapskussen voor jou

Wat is een zwangerschapskussen?

Hoera, je bent zwanger! Natuurlijk een feest opzich, maar soms kunnen er zich wat problemen voordoen: harde buiken, bekkeninstabiliteit of slecht slapen. Een zwangerschapskussen helpt tegen veel van die ongemakken. Het is maar net welke ongemakken je ondervindt. Zo’n kussen zorgt ervoor dat je veel stabieler ligt, dat je buik ondersteunt wordt en dat je beter slaapt door een fijne houding. In allerlei posities kunnen liggen is vaak geen succes als je buik steeds groter wordt, maar door middel van een zwangerschapskussen kan dit wel en kun je meer genieten van iets bijzonders als een zwangerschap!

Welke vormen heeft een zwangerschapskussen

De kussens zijn vooral verkrijgbaar in de C vorm. Als een soort slurf. Deze vorm kun je gebruiken om er op te liggen met je buik, je benen en soms met je rug. Het kussen voorkomt dat je s’nachts op je rug gaat liggen, omdat dit een vervelende positie is tijdens een zwangerschap en dit de kwaliteit van je nachtrust kan beïnvloeden. Ook ondersteunt het vooral je buik en hoe groter deze wordt, hoe meer je dit nodig hebt. Je kunt je er lekker aan vastklampen. Ook worden de kussens verkocht in U vorm. Het verschil tussen de 2 is vooral dat bij een U vorm je hoofd onderin de U komt te liggen. Bij een C kussen kun je beide kanten gebruiken om je hoofd op te laten steunen. Tot slot bestaan er J vormige kussens, deze vorm neemt minder ruimte in beslag en is het meest geschikt voor vrouwen die op een enkele zij slapen. Het draait een beetje om welke klachten of ongemakken je ervaart. Daarop baseer je je keuze.

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapskussen?

De voordelen van het kussen zijn echt ontelbaar. Opgesomd zijn dit met name de belangrijkste voordelen:

– Ondersteunt de buik, het hoofd en de benen. Het kussen is ontworpen om te zorgen voor verlichting.

– Betere nachtrust voor jezelf en je partner. Doordat er veel ongemak wegvalt, draai je minder en hebben jij en je partner een betere en veel rustigere nachtrust. En rust is zeer belangrijk voor kersverse ouders en de baby.

– Het gaat maagzuur tegen. Doordat je niet op je rug draait, krijgt maagzuur weinig kans.

– Voorkomt dat je op je rug draait tijdens je slaap. Dit verwijst naar het voordeel over maagzuur. Dit kussen zorgt voor een zijligging, waardoor je niet op je rug komt te liggen. Gevolg hiervan is geen maagzuur.

– Verbetert de bloedcirculatie. Er raakt vanwege het kussen niets bekneld en dat komt de bloedcirculatie tegemoet. Goede bloedcirculatie zorgt voor zuurstof naar de hersenen en voor meer voedingsstoffen naar de baby.

Op de zij slapen met een zwangerschapskussen

Het kussen motiveert je lichaam om in de zijligging te blijven liggen over de hele nachtrust. Dit voorkomt dus maagzuur, maar helpt ook de knieën een beetje uit elkaar te houden. Dit beperkt de druk op je bekken, waarvan je bekkeninstabiliteit kunt krijgen. Tevens ondersteunt het de rug en wervelkolom, zodat je overdag minder last hebt bij een groeiende buik. Naarmate de buik groeit, komt er meer gewicht op de rug te staan. Dit compenseer je door s’nachts de zijligging te gebruiken.

Voedingskussen vs zwangerschapskussen

Soms kan er verwarring optreden bij de gebruikte termen. Een voedingskussen is eigenlijk precies hetzelfde als een zwangerschapskussen. Het is geschikt voor zowel borstvoeding als flesvoeding. Het kussen zorgt dat je geen last krijgt van een pijnlijke arm tijdens het voeden. Omdat de kussens zo buigzaam zijn kun je ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Een veelzijdig product dus!

https://www.slaaphub.nl/slaapaccessoires/voedingskussens/