Knal Relaxed
Image default
Eten

Banen die je blij maken

Steeds vaker hoor je dat mensen kiezen voor een baan die ze blij maakt. Er is een verschuiving voelbaar van ‘hoe hoort het’ naar ‘wat maakt mij blij’. Een verschuiving die nog lang door zal gaan. Want, het is natuurlijk nu nog de norm dat je vooral het maximale eruit haalt. Tenminste het maximale zoals dat dan bedacht is ooit.

Hoogopgeleide wordt bezorger

Zo bereikt een LinkedIn post van een hoogopgeleide een schrikbarend aantal reacties, grotendeels allemaal positief. Wat is nu het geval? Deze hoogopgeleide werd niet blij van werk dat bij de hoge opleiding hoorde. In plaats zich maar te conformeren ging hij wat anders doen. Hij is nu coach en hij is bezorger bij de Appie. En, dat maakt hem blij. Dat is in deze tijd een moedige keuze, maar wel een mooie keuze.

Hoe we zijn opgegroeid

Het is natuurlijk ook een beetje hoe we zijn opgegroeid. Je behaalt een ‘zo hoog mogelijke’ studie en kiest dan ook vooral de exacte vakken. Geneeskunde, economie, dat zijn de populaire studies. Daar kun je immers goed geld mee verdienen. Alsof iedereen blij wordt, van zo’n mal. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens vreemd hoe bepaalde beroepen beloond worden. Is er geen sprake van onterechte overwaardering en onderwaardering van bepaalde beroepen?

Welke banen blij maken

Maar, welke banen maken nu dan blij? Dat hang helemaal van jezelf af. Dat moet je zelf gaan ontdekken. Daarbij is het ook belangrijk om te beseffen dat een baan niet het enige is dat je blij maakt. Misschien is een baan helemaal niet zo zaligmakend en is een ‘voldoende leuke baan’ genoeg. Het gaat er vooral om dat je je hart gaat volgen. En, dat is best moeilijk aangezien dit zo lang als onzinnig werd beschouwd. Het is een proces, maar wel een mooi proces.

Vacatures kinderopvang en vacatures boer

Vacatures kinderopvang of vacatures boer? Het gaat erom dat je dus doet waar je hart een positief sprongetje van maakt. Voor de ene persoon betekent dit dat de vacatures kinderopvang worden doorgespit, voor een ander betekent dit dat er gezocht wordt naar een vacature voor boer. Vacatures kinderopvang zijn er in ieder geval nog genoeg, want er zijn nog steeds veel tweeverdieners…