Knal Relaxed
Image default
Anders

Hoe kan je relaxen tijdens de overgang?

Hoe kan je relaxen tijdens de overgang?

Het relaxen tijdens de overgang kan best een moeilijke opgave zijn. Dit komt doordat er allerlei hormonen door jouw lichaam heen gaan waar je normaal geen last van hebt. Je wilt daarom wel een manier hebben waardoor je toch jouw lichaam kan ontspannen. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je kan blijven relaxen. Voor iedereen zit er een andere oplossing in, maar voor de meeste mensen helpen de onderstaande mogelijkheden zeker. Je leert op die manier makkelijk om gaan met jouw overgangsklachten

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kunnen een goede optie zijn om te relaxen tijdens de overgang. Wanneer je dit op een goede manier doet, kan jouw hele lichaam zich op een fijne manier ontspannen. Je hebt hierdoor misschien uiteindelijk minder last van de gevoelige borsten die je krijgt door de overgang. 

De ontspanningsoefeningen kunnen erg uiteen lopen. Sommige oefeningen zijn ervoor om je hele lichaam te leren ontspannen. Andere oefeningen zijn bedoeld om je ademhaling onder controle te krijgen. Hierdoor ontspant heel je lichaam op een makkelijke manier. 

Wanneer jouw lichaam ontspant, zullen je hersenen ook wat meer rust krijgen. Je zorgt er eigenlijk voor dat jouw lichaam wat minder gestresst wordt en je makkelijker door de overgang heen zal komen. Dit is voor de meeste vrouwen een erg grote opluchting. 

Leuke dingen doen

Verder helpt het om leuke dingen te blijven doen tijdens de overgang. Ook al heb je hartkloppingen overgang, dan is het nog steeds belangrijk om te kijken welke dingen je nog wel kan en wil gaan doen. Je ontspant je dan door alle leuke dingen te gaan doen. 

Leuke dingen hoeven niet altijd intensief te zijn. Je kan er ook voor kiezen om dingen te doen zoals iets nieuws leren of samen met je partner een ijsje gaan eten. Dit zijn kleine dingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw lichaam even tot rust kan komen. 

Jouw lichaam en geest staan met elkaar in verband. Hierom is het belangrijk om je lichaam en je geest te ontspannen. Door even niet aan de overgang te blijven denken, wordt dit allemaal ineens een heel stuk makkelijker.

Praat erover

Verder helpt het de meeste vrouwen om over de overgang te praten. Dit staat niet in direct verband met relaxen, maar aan de andere kant ook weer wel. Dat komt doordat je leert ontspannen door over je gevoelens te praten. Zoiets kan wel een erg moeilijke stap zijn. 

Wanneer je erover wilt praten, kan je dit doen met je vriendinnen. Misschien weten zij precies waar je op dit moment doorheen gaat. Zij hebben het misschien zelf al meegemaakt of ze zijn zelf nog midden in de overgang. Dan helpt het om erover te praten. 

Daarnaast is het handig om erover te praten met jouw partner. Wanneer je dit niet doet, weten zij niet wat er in jou omgaat. Hierdoor kan hij of zij geen rekening houden met de situaties en met jouw klachten. Het is daarom altijd verstandig om dit met jouw partner te bespreken en te blijven bespreken.