Knal Relaxed
Image default
Anders

Stoppen met lichte verslavingen

Er zijn natuurlijk mensen met zware verslavingen. Daar is deze tekst niet voor bedoelt. Maar bijna iedereen kent, in een lichte vorm, het gevoel van verslaving wel. Denk bijvoorbeeld aan dat kopje koffie in de ochtend, waarbij je hoofdpijn krijgt als je het dan een keertje niet drinkt. Heb jij last van een lichte verslaving, waar je vanaf wil? Dan zijn hier wat tips.

Netflix opzeggen via 123opzeggen

Ben jij te veel verslaafd aan Netflix? Zoals in: je slaapt regelmatig te weinig, omdat je die ene aflevering van die geweldige serie nog wilde afkijken? Dan kun je voor jezelf een limiet afspreken. Je spreek bijvoorbeeld af dat je uiterlijk tot 23.00 uur kijkt. Dat betekent dat je dus op tijd moet beginnen met kijken, zodat je toch nog wat kunt zien. Lukt die tot 23.00 kijken nog steeds niet? Dan kun je overgaan op de meest extreme maatregel: Netflix opzeggen via 123opzeggen. Het voordeel van Netflix opzeggen via 123opzeggen is, dat je er daarna geen omkijken meer na hebt. Het nadeel van Netflix opzeggen via 123opzeggen is dat je nu helemaal niets meer kunt zien van Netflix via jouw eigen account. 

Stoppen door afleiding

Wil je van jouw Netflix-verslaving af? Zoek dan een leuke hobby waar je mee bezig kunt zijn. Zo kijk je al vanzelf minder Netflix.

Dit principe kun je ook toepassen op eten. Stel, je hebt een lichte verslaving voor ongezond snaaien. Het is niet helemaal rampzalig, maar je weet eigenlijk wel dat het wel wat beter kan. Ergens baal je er mogelijk ook wel van, want er lijken misschien ook al wat kilootjes erbij te komen. Wat doe je dan?

Niet snaaien gewoon. Nee, zo makkelijk gaat dat vaak niet. Het is beter, om een andere gezonde gewoonte in te lassen. Begin bijvoorbeeld maar eens met de gewoonte om elke dag 500 gram groente te eten.

Die groente neemt namelijk zo de plek in, van het snaaien. Groente vult. Jouw lichaam krijg zo allerlei goed spul binnen. Goed spul, zoals vezels en vitamines. Het hongergevoel verdwijnt daardoor ook al snel. Al met al is dat een top oplossing dus.