Knal Relaxed
Image default
Anders

Tijd besparen als zelfstandige

Als je als zelfstandige werkt, kan het maar zo zijn dat je vijftig uur in de week werkt. Daarbij heb je soms geen idee waar de tijd blijft. Natuurlijk is vijftig uur in de week werken geen probleem, als jij je daar goed bij voelt. Zou je echter liever minder uur werken? Zorg er dan voor dat je tijd gaat besparen. Dat kan door verschillende zaken aan te pakken.

Uitbesteden fulfilment en de administratie

Heb je bijvoorbeeld een webshop? Dan mag kost de logistiek vaak veel tijd. Heb je meer dan vijf bestellingen per dag? Dan loont het zich meestal al om te kiezen voor fulfilment. Bij fulfilment besteed je het gehele logistieke proces uit. Geen gedoe meer met pakketjes verzenden en dat soort zaken. Het uitbesteden van fulfilment zal jou veel uit besparen.

Veel ondernemers blijven heel lang zelf hun administratie doen. Toch is dit soms jammer. Ten eerste doen ze er vrij lang over. Het is immers niet hun corebusiness en passie, maar eerder een noodzakelijk kwaad. Ten tweede weet een goede boekhouder, precies van welke belastingvoordelen je gebruik kunt maken. Het is ook onvoorstelbaar dat, juist door gebrek aan tijd, er veel inkoopfacturen niet geboekt worden. Hierdoor lopen sommige ondernemers een behoorlijk bedrag mis aan teruggave van de btw.

Genoeg blijven verdienen

Uitbesteden van zaken is natuurlijk leuk, maar het moet allemaal ook maar kunnen financieel. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg blijft verdienen? Soms moet je de definitie van genoeg bijstellen. Het kan namelijk ook maar eens zo zijn, dat je privé best veel geld uitgeeft, terwijl je met minder ook net zo gelukkig bent.

Is dit niet zo? Dan moet je slimmer gaan werken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld taken gaat bundelen. Daarnaast betekent het dat je jouw werk zo moet inrichten, zodat je een zo hoog mogelijk ‘uurloon’ overhoudt. Het kan ook zijn dat je meer richting high-end klanten gaat.

Geen tijd om uit te zoeken waarmee jij tijd kunt besparen?

Juist als je druk bent moet je extra rust nemen. Dat klinkt tegenstrijdig. Maar, eigenlijk is het heel erg simpel. Als je heel erg druk bent en niet de tijd neemt voor tijdsbesparing, dan loop je al snel rond als de zogenaamde kop zonder kop. Jammer dus. Zeker als je wel de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen, is hier voor jou winst te behalen.