Knal Relaxed
Image default
Eten

Gin en London Essence Tonic Tour

De Gin en London Essence Tonic Tour van Floating Amsterdam maakt iedereen blij. Tijdens een rondvaart Amsterdam geniet je van het uitzicht, de luxe en natuurlijk de gin tonics. Hiervoor worden alleen de allerbeste producten gebruikt.

Kwaliteit

Natuurlijk zit er groot verschil in de kwaliteit van een gin en tonic. The London Essence Company produceert de beste, luxe mixers voor de heerlijkste cocktails. Het accentueren van de smaak van de sterke drank is waar deze mixers om bekend staan. Bestel je op de boot een G&T, dan wordt de gin bijvoorbeeld samengevoegd met Grapefruit & Rosemary Tonic Water. Je weet niet wat je proeft … of misschien juist wel. Je kunt natuurlijk ook voor een “gewone” tonic kiezen. 

Gin

Gin is een directe afstammeling van de jenever. Jeneverbessen werden in de dertiende eeuw nog gebruikt als geneesmiddel. Vier eeuwen later werden ze voor sterke drank gebruikt en na een lang proces van experimenteren werd de jenever geboren. De Nederlandse jenever werd in Londen nagebootst, waar ze het ginnever (later gin) noemden. Het is uiteindelijk een typisch Britse, alcoholische drank geworden die wordt gemaakt door vergist graanbeslag te destilleren. Hier worden jeneverbessen aan toegevoegd, waardoor het de specifieke smaak krijgt. Gewone gin is van zichzelf erg droog, waardoor de drank zich perfect leent voor een goede mixer. 

Tonic

Tonic is bitter. Dat is wat iedereen meteen roept over de frisdrank. Maar een goede tonic is veel meer dan dat. The London Essence Company heeft de tonic zo verfijnd, dat meerdere smaaksensaties de revue passeren. De bittere smaak is ontstaan, door de kinine die erin zit. De drank werd veel gedronken, omdat de kinine beschermde tegen malaria. Later werd het een populair drankje. Als je tonic zou beschijnen met ultraviolet licht, dan zorgt dit ingrediënt ervoor dat de tonic ondoorzichtig wordt. Grappig weetje, toch? 

Kinine

Kinine komt uit de bast van een plantensoort uit Zuid-Amerika. In zuivere toestand is het slecht oplosbaar in water. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft kinine opgenomen in de lijst van essentiële geneesmiddelen, aangezien het koortswerend is en het eerste geneesmiddel tegen malaria was. Bitter lemon en tonic danken hun bittere smaak aan deze stof. Ook in het hart van een ananas is kinine te vinden. 

Floating Amsterdam

Als je van een heerlijke G&T wilt genieten op een Rondvaartboot Amsterdam, dan kun je bij Floating Amsterdam de Gin en London Essence Tonic Tour boeken. De London Essence boot vaart door de grachten van Amsterdam en de crew legt je helemaal in de watten. Wat wil je nog meer?

https://www.floating-amsterdam.nl/