Knal Relaxed
Image default
Feesten

Alternatieven voor roken

E-sigaret

Vapen is iets dat sterk in populariteit is gestegen de afgelopen jaren. Logisch ook, want het is nu eenmaal bewezen dat het gebruik van een e-sigaret vele malen minder schadelijk is dan het roken van tabak. Doordat de vloeistof in de elektrische sigaret wordt verwarmd tot een bepaald punt, ontstaat er damp in plaats van rook. Bij het gebruik van een e-sigaret vindt er geen verbranding plaats. Dat betekent dat de schadelijke stoffen die vrijkomen wanneer je een sigaret of andere tabakswaren rookt, niet vrijkomen wanneer je gebruik maakt van de elektrische sigaret. Onderzoek heeft uitgewezen dat de longklachten van rokers al na een paar dagen afnamen nadat ze waren overgestapt op een e-sigaret.  Een ander bijkomend voordeel van vapen is dat het relatief goedkoop is ten opzichte van sigaretten. Een vaste roker die is overgestapt op een e-sigaret doet met een flesje van 5 à 6 euro gemiddeld een week. Genoeg redenen om de overstap op elektrisch roken te overwegen

Nicotinekauwgoms of pleister

Wil je helemaal stoppen met roken en van je nicotineverslaving afkomen zonder de vervelende afkickverschijnselen? Dan is het wellicht het proberen waard om tijdelijk over te stappen op nicotinekauwgoms of pleister. De pleisters krijg je van je verzekering vergoedt als je hierom vraagt aan je huisarts. Vaak word je dan doorverwezen naar een specialist die samen met jou een stappenplan gaat maken om te stoppen met roken. Meestal begint dit met drie tot 4 nicotinepleisters per dag en bouw je het langzaam af naar nul. Het voordeel hiervan is dat je zonder te roken wel nog nicotine binnenkrijgt, waardoor je alvast went aan het niet roken zonder dat de afkickverschijnselen overheersen.

Shisha

Shisha is een mogelijk alternatief voor sigaretten wanneer je een gezelligheidsroker bent. Shisha wordt in de Arabische wereld al jarenlang als een sociale activiteit gezien en het wordt daarbij steeds populairder in de westerse wereld. Het voordeel van shisha tabak is dat het amper tot geen nicotine, teer en andere schadelijke stoffen bevat. Daarnaast heb je heel veel verschillende shisha smaken om uit te kiezen. Populaire shisha smaken zijn bijvoorbeeld appel, kersen en watermeloen. Als dat voor jou te saai is heb je ook nog strawberry cheesecake, cappuccino, vanille en nog veel meer. Kortom: shisha smaken gaan nooit vervelen.

https://shishaquality.nl/shisha-smaak/