Knal Relaxed
Image default
Feesten

Verschillende taken van een weddingplanner

Het is om te beginnen een ontzettend leuk beroep om te doen en je maakt er een hoop mensen blij mee. Als weddingplanner komt er wel veel druk op je schouders, maar dat is juist iets waar jij goed mee kunt werken. Je moet veel doen er hieronder vind je een aantal voorbeelden.  

Hele pakket

Als er een weddingplanner wordt ingehuurd, is het vaak om de gehele bruiloft te plannen. Het is makkelijker om alles aan een ander over te dragen dan alleen maar wat kleinere taken. Als dit het geval is, zorg jij vanaf begin tot eind dat alles goed verloopt. Alle voorbereidingen zijn vooral een hoop werk, maar je doet wel alles in overleg met het koppel. Jij zorgt ervoor dat alles naar hun wens is, want alleen dan kan het een mooie dag worden. Het kan wellicht wel voor wat stress zorgen, maar met wat ervaring kom je er wel uit. Je vind het tenslotte leuk om te doen. 

 

Catering 

Het bruidspaar kan er ook voor kiezen om iemand in te huren voor wat specifieke taken. Een goed voorbeeld van zo een specifieke taak is de catering. Dit wordt voornamelijk ook gedaan door een weddingplanner. Als het om eten draait, kan het soms nog wel lastig zijn om de juiste hapjes te vinden. Ook zullen er vast mensen zijn met voorkeuren en allergieën. Dit zijn allemaal zaken waar rekening mee gehouden moet worden en dat kan veel informatie zijn voor het koppel. Vandaar dat het handig kan zijn om deze taak uit handen te geven. Zo kan de rest zich focussen op andere belangrijke dingen die geregeld moeten worden. Dat is namelijk ook nog best veel. 

 

Feestlocatie 

Dan nog zo een andere specifieke taak waar je een weddingplanner voor kunt inzetten, is het vinden en regelen van een feest- trouwlocatie. Vaak weet het bruidspaar wel ongeveer wat ze zouden willen, maar geen idee hebben waar ze nu op zoek kunnen gaan. Een weddingplanner heeft hier al wat meer ervaring mee en dan dus met wat bijpassende plekken komen. Het kan ook zijn dat het paar juist te veel opties heeft en niet kan kiezen. Ook dan kan een weddingplanner te hulp schieten en je zo goed mogelijk door alles locaties laten lopen. Samen kunnen jullie dan wel de beslissing maken en zorgt de weddingplanner dat alles verder goed komt. 

 

Ceremoniemeesterschap

Dit zou je wellicht niet verwachten, maar veel weddingplanners kun je ook inschakelen als ceremoniemeester. Dat is natuurlijk erg handig en zeker iemand die je nodig zult hebben. Mocht dit iets zijn waar je geïnteresseerd in bent, kun je ernaar op zoek gaan en misschien sla je dan wel twee vliegen in één klap. Dit zorgt er ook voor dat er een hoop van het bruidspaar afvalt. Ze kunnen dan zo optimaal mogelijk genieten van hun trouwdag. Van te voren kunnen ze uiteraard ook referenties opzoeken zo kunnen ze erachter komen hoe iemand te werk gaat en of dat een beetje past bij waar ze naar op zoek zijn. 

Er komt zeker weten nog een heleboel bij kijken, maar dit zijn vooral de taken waar de meeste weddingplanners voor worden ingehuurd. Mocht het iets voor je zijn, kun je kijken naar hoe je ermee kunt beginnen en zo kun je binnen de kortste keren een bruidspaar erg gelukkig maken. Weddingplanner inhuren? Bekijk de website van Nea Weddingplanner School.