Knal Relaxed
Image default
Feesten

Zo houd je je tas op orde

Zo houd je je tas op orde

We willen graag ons huis netjes en op orde hebben. Dat betekent niet alleen een opgeruimd huis, maar ook ruimte in je hoofd. Bovendien kun je al je spullen dan snel terugvinden. Ditzelfde gaat op voor je tas. 

Er gaat al jaren veel aandacht uit naar wonen en huizen. Er bestaan zelfs Funda-verslaafden die niets liever doen dan de hele dag bij andere mensen naar binnenkijken. Online welteverstaan. Sinds enige tijd is daar het ‘opgeruimde huis’ bijgekomen. Neem bijvoorbeeld Marie Kondo en haar methode. Wie door de bomen het bos, of door de chaos de wasmachine niet meer vinden kan, schakelt een opruimcoach in. 

Zijn we dan zo’n slordig volkje? Niet iedereen natuurlijk, maar in ons drukke dagelijkse bestaan komen we nauwelijks aan een fikse poets- en opruimbeurt toe. Waren in de jaren vijftig de huisvrouwen dagelijks met het opruimen van het huis bezig, tegenwoordig werken we allemaal en laten we, als we het niet bijhouden, ons huis verslonzen. Tot grote ergernis van onszelf. 

Als het uit de hand loopt, schakelen we een huishoudelijke hulp in of doen een cursus opruimen. Wenden we ons tot televisieprogramma’s of gaan op zaterdagmiddag dan toch maar zelf aan de slag. Dat laatste is natuurlijk de beste manier want wie zelf zijn probleem ter hand neemt, komt er als ervaringsdeskundige uit. Alles om herhaling van het probleem te voorkomen. 

Draai je tas eens ondersteboven

Als je dan toch bezig bent die dozen bij het oud papier te doen, je kledingkast op te ruimen en de keukenkastjes opnieuw in te delen, pak dan ook je shopper tas mee. Duik erin, draai ‘m om en kijk eens wat er allemaal uit valt. Bonnetjes, een lipstick, die sleutel die je kwijt was, het hoesje van je fietszadel, drie verkruimelde koekjes, een pakje kauwgom en ga zo maar door. Ook dit betekent dat alles een nieuwe plaats krijgt. De bonnetjes gaan bij de boekhouding of in de prullenbak, het fietszadelhoesje aan de kapstok voor regenachtige dagen, de koekjes in de kliko, de kauwgom kan in de tas blijven. Maak de tas ook even schoon, haal een doekje over de voering en deze is weer als nieuw. 

Mannen kunnen er ook wat van

Datzelfde geldt natuurlijk voor een werktas heren. Wie meende dat alleen vrouwen er een potje van maken? Keer die werktas van de man maar eens binnenste buiten. Je zult zien dat ook daar een verzameling aan troep uit komt. Oude dossiers die weer in de kast moeten, een vergeten cadeaubon, een paar kostbare manchetknopen waarvan hij niet meer wist dat hij ze in de tas had gedaan, een verlopen agenda, over de datum energierepen, een paar sokken en meer. 

Luiertas: opgeruimd staat netjes


En dan nog even de tip voor aanstaande ouders die hun tas al zien uitpuilen van de luiers, rompertje en speentjes. Stop dat tegen die tijd niet in je werktas of shopper, maar kies voor een heuse luiertas. Dat zijn tegenwoordig echt geen bloemetjestassen meer waar je niet mee gezien wil worden op kantoor. Sterker nog; het zijn serieuze tassen met veel vakken waar je alle mogelijke babyspullen keurig in op kunt bergen. Soms tref je zelfs een luiertas met een laptopvak. En van de buitenkant zie je niet eens dat het hier om een luiertas gaat. Die exemplaar kan gewoon mee naar kantoor. Stijlvol en functioneel. Twee vliegen in één klap en opgeruimd staat netjes. Nu je huis nog.